Assalamualaikum.....

Selamat Datang .....
rumah ni rumah aku ..

tk suka takpa ..
suka sila follow yer.
...


Wednesday, January 19, 2011

Apa ni?

 

   Apa ni?Ini bungalah ....bunga ni warna biru ...tahu tak nasi kerabu ..ala yg warna biru tuh banyak ulam-ulaman. Kalau kat Kelantan diaorang pakai bunga ni kalau nk masak nasi kerabu.br best kalau kat belah2 KL atau Selangor sana mesti pakai pewarna biru .sbb bunga ni susah nk cari kat sana .no no no tak bagus ....:)
 Bunga ni senang sangat nak hidup...Tumbuhan yg menjalar....aku amik bunga ni kat umah jiran aku kat sebelah ni ...banyak sgt ...sampai tak terbuat.....Korang nk tahu?aku tak pandai dan tak pernah wat nasi kerabu ...aku rasa mcm tak rasa nk buat lagi ..boleh?Cuba aku nak share ngan korang mana2 yg tak tahulah mana dtgnya warna biru nasi tuh ....
Mungkin ada gak sesetengah peniaga malas nak cari bunga ni ..tp aku buat kajian ...hehehe aku mmg suka mengkaji ...:) bunga ni semalaman direndam br leh kuar warna biru ..lainlah kalau diblender ngan bunga2nya sekali .
Nanti aku nk try wat kek pakai warna biru ni jadi tak?nnt bukan hr ni ..petang ni aku ade resepi br ..aku nak perabih pisang kat dapur tuh ..apam pisang sudah skrg nakcari yg lainlah plak ..bosan apam karang muka aku pum tembam mcm apam ..tak sanggup you ...
Aku tgh masak ni ..korang caya tak ..sambil masak leh berblog wahahahha ..aku mana reti wat satu kerja satu masa ..waste my time....:) Hr ni menu ringkas je..sup ayam ikan goreng ngan sambal ...beressssssss.
cau cin cau ..wa mahu mandi itu budak 6 kilo ..adesss mujur syukur alhamdulillah tak demam adiossssssss

1 comment:

  1. wah...bley la share2 rsepi kat cni yerk?? hehehe.. btw, info yg menarik.. serius eyqa xpenah tau mane dtg warne biru kat nasi tu..thnx sb dah bgtau eak.. :) wanna follow u.. jmput ke blog eyqa..:) sharing is caring.. hehehe.. :D

    ReplyDelete