Assalamualaikum.....

Selamat Datang .....
rumah ni rumah aku ..

tk suka takpa ..
suka sila follow yer.
...


Friday, January 14, 2011

No Food today ??

  Assalamualaikumm .....:)

Hari ni hr tanpa makanan....?erkkk?? hahahha aku mls betul hr ni ...tak tahu kenapa mood takda ..sudah terbang kesana kemari ...nak kata sakit?  ...sihatt walafiat. Nak kata tekanan? takda hr ni ...tp aku rs mcm hilang di awan awangan mungkin sbb aku tak cukup tido ..so aku mcm blur ..mamai2 kambing sekejap erkkk? kambing pun mamai ke?adess aku kena masuk sekolah balik ni ...bhs lintang pukang .atoiii..
               Aku br balik anto anak aku  along n angah g tuition.Masuk drjah 4 ngan 5 ni aku rasa kena tuition sbb susah beb..semua subjek yg dia blajar mcm aku blajat masa sek menengah dulu .Masa sekolah rendah aku budak baik masuk sekolah menengah aku agak degil skit..skit ke? bukan banyak?hahhah so apa yg cikgu ajooo mampus aku tak dengo...org suh blaja g nyuruk kat surau ...ishh bila aku pikir balik nyesal plak rasanya ponteng kelas...Jangan tiru mcm akulah kalau korang2 ni blajo lagi erkkk ? ade ke budak2 baca blog aku ..haaa kan betul aku cakap aku ni mamai kambing ...ermm
            Aku rasa aku perlu terapi ..aku nak kena g soping ...kat tganu ni mana ade tempat soping best2 yg paling best pun MM (mesra mall) weiiii!! bkn stesen minyak mesra ...MM orang ganu panggil...itulah satu2nya Mall yg ade kat ganu ni ...koman sungguh :) ekekkekek. Kalau aku ajak hubby g ..kompom dia malas...kalau aku g sendiri ngan keretapi yg ade skrg ni ..,keretapi? aku ade 5 gerabak ketapi ...satu pun takleh tinggal ...ermmm apa lagi anak2 akulahh ..nak campak mana? tong....ish payah2 beranak ..nk campak2 plak...:)
           Sebut pasal no Food today ...mmg aku tak masak apa2 hr ni ..pg beli ..thari  hubby tak balik ...dia balik umak mak dia ..MIL akulahh hehheh ..so tak masak ..aku tanya anak2 aku hr ni semua takmo makan?MOGOK ke?bukann ..entah depa kata takmo makan..jiran depan umah wi kek ...roti bun coklat ade skit lagi ..so kenyang mkn roti n kek kot ...hhehehe ...so aku ilex mengilexlah ..bhs...bgskan ..Bhs Jiwa Bangsa...apadaaa aku ni.
          Malam nilah br aku masak ..ingat nak masak meegoreng basah ..mcm terasa2 je kat anak tekak aku ..kadang2 aku jadi geram gak ..kalau aku letak sayur lagi2 taugeh..depa tak makan ..buang ..angin tul ..pasni aku kena tanam sayurlahh plakk sbb membazir ...hhehehhehe ..jahat tul aku ni ...!! :) Sebut pasal taugeh ..aku lama dah tak beli ..sbb aku ade terbaca satu info ni pasal taugeh dowang siram ngan air kencing?erkkkkkkkk yuckkkkks ..leh caya ke?? itu kije ba cha ya nun alif lahh bkn org kita..jd aku rasa was2lah skit ...Kalau kita nak tahu siram pakai air biasa atau tut kita leh wat ujikaji ..Pehhh macam profesorlak aku rasa buat ujikaji hahhahahahh ....:) Betul .kita beli taugeh kita simpan 2-3 hari ..pastuh kita cium ..kalau  bau hancing semacam je tuh sahhhhhhhh...aku terima nikahnya..opppss ...!! kalau bau biasa je ..itu bukan!..so beware my friends k!!
       Oklah ...aku nk pakai uniform jap...uniform apa? uniform kejelahhh ..aku kan kerja ..?laaa tak tahu ke?aku kan bibik..FULLTIME ekekekkeek ...so chow..nk kemas umah...umah sudah mcm kapal jack Sparrow...ensem Jack Sparrow tuh kan? ngengengegn ..Gilosssssss den ni ...adios my friends :)

        
        

2 comments:

  1. ekekeke.... kelakar ar ko nyer blog ni kak lin...hehehe.... togeh~~!!! mama pon dah tak bli togeh~~!! bukan pasal air tut tuh...tp pasal aku tak mboh makang~~!! hehehehe

    ReplyDelete